Festivalul Internaţional de Muzică şi Artă TransilvaniaTIMAF 2014 va include România în turneul mondial oficial susţinut de artistul britanic James Blunt “Moonlanding World Tour 2014”. Concertul va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj – Napoca, în data de 31 octombrie 2014 şi este principalul eveniment al TIMAF 2014.

James Blunt și-a început cariera la Southwest Music Festival, urmând ca mai apoi să înregistreze un album: Back to Bedlam. Lansarea aceastui album a coincis și cu apariția unui single recunoscut la nivel mondial: You’re beautiful. Astfel a început activitatea: un mare hit, încă două albume lansate, trei turnee mondiale, 4 single-uri ce au ocupat poziții fruntașe, 5 nominalizări Grammy (plus două premii Brit Awards, două premii Ivor Novellos), o trupă formată din șase persoane, șapte ani petrecuți călătorind prin turnee, și apoi numerele devin fabuloase: 17 milioane de albume și 20 de milioane de single-uri vândute în toată lumea. Pe lângă asta, James Blunt a înregistrat numere importante și în mediul online: 5 milioane de like-uri pe pagina de Facebook, 250 de milioane de ascultări pe Spotify și un număr extraordinar de mare de 257 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Ce înseamnă de fapt aceste numere? Experiențe uimitoare, șansa de a-și folosi imaginea pentru cauze nobile și pentru a susține acțiuni de caritate precum: Medicină fără frontiere sau Ajutor pentru eroi. Dar, pentru un tânăr care a luat chitara și a scris primul său cântec la vârsta de 14 ani și și-a trait viața cu scopul de a face muzică, succesul a însemnat mai mult decât orice, libertatea.

”Mi-a permis să merg prin lume alături de trupa mea. Acest lucru a fost realmente magic, și ca urmare am înregistrat al doilea album. Pe urmă am înregistrat cel de-al treilea album, Some kind of trouble, în UK cu o mulțime de muzicieni într-un studio profesionist. Am luat o chitară electrică și am făcut genul acela de melodii pe care le ascultam cînd eram tânăr dar nu am putut niciodată să le redau pe chitara acustică. A fost plăcut să explorez toate acele lucruri pe care am vrut să le fac și să compun muzică la fel cum am auzit la muzicienii mei preferați.”

Dar, totuși, pentru Moon Landing, James Blunt a vrut să revină la a fi…el. Inițial a început să lucreze cu producătorul Martin Terefe: ”Am cântat foarte mult la ukulele- în special pentru că mă făcea să par mai mare.” spune James. ”Ne-am înțeles foarte bine că am fi putut cu siguranță să facem mult mai mult decât un album împreună.” Dar, a preferat să revină în LA și să înregistreze cu echipa cu care a lucrat pentru primul album: Carrie Fisher și Tom Rothrock.

A fost de fapt întâlnirea între prieteni vechi cea care a dat rezultate: ”Tom și cu mine am stat în studio câteva luni și ne-am simțit în mediul nostru. El are o mica orchestră de instrumente vechi, și eu am încercat să cânt la fiecare pe rând. Este un album mult mai personal, dintre el și mine: despre noi doi găsind punctul de debut, din care au început toate, și unde suntem acum. Nu încerc să demonstrez nimic, nu am încercat niciodată să ghicesc ce vrea publicul sau să gândesc prea mult lucrurile. Sunt doar eu într-un studio, privindu-l prin geam pe Tom și încercând să mă exprim simplu și onest. Acesta este albumul pe care l-aș fi înregistrat probabil dacă Back To Bedlam nu s-ar fi vîndut.”

Rezultatul muncii este o colecție de melodii care sunt directe, brute și sincere. Sunt melodii care încearcă o analiză proprie a artistului (Always Hate Me, The Only Me), și altele care sună ca și coloana sonoră a unor filme încă nescrise. De la declarații nespuse de iubire la un cântec ce portretizează cea mai fină despărțire, Moon Landing este ceva pur, care înțelege frumusețea.

Moon Landing este cel de-al patrulea album al lui James Blunt. Acesta nu este un album despre vise şi despre prima iubire. Este despre imaginea din oglindă a băiatului care era, şi bărbatul care a devenit şi în acelaşi timp despre revenirea la rădăcini şi redescoperirea procesului de comunicare prin muzică, proces care oferă emoție directă și onestitate fără prea multe complicații.

Nu vei putea niciodată să te întorci la începuturi însă unele lucruri poți să le redescoperi: ”În adolescență mi-am găsit libertatea prin muzică A fost un mod de a visa, de a spune cine sunt cu adevărat publicului, dar la fel de important, de a-mi spune mie. Mi-a luat ceva vreme să înțeleg cum trebuie să fac asta, să simt din nou și să încep să visez din nou.”

 

Eveniment: https://www.facebook.com/events/478900122243497

Resurse Media

  Descarca pozele oficiale

 

Bilete: http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=5321

https://www.myticket.ro/evenimente/james-blunt-sala-polivalenta-cluj-napoca-30-octombrie-2014.html

 

Biletele sunt disponibile în Iulius Mall Cluj-Napoca și la magazinele Germanos, Inmedio, Diverta şi Poşta Română.

 

sala polivalenta cluj

 

 

În deschiderea concertului va fi prezentă cea mai cunoscută trupă de indie-pop-rock din România: Les Elephants Bizarres.