Cea de-a V-a ediție a Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania – TiMAF s-a desfășurat în perioada 1-31 octombrie 2015.
Lansat sub sloganul „Let’s get ARTivated”, festivalul a adus arta în toate formele ei mai aproape de locuitorii clujeni. TiMAF 2015 a avut scopul de a implica mai multe categorii de public, de la cel matur, consummator de evenimente culturale, până la cel nespecializat. Evenimentele desfășurate au cuprins mai multe sfere ale artei: muzică, dans, literatură, teatru, publicitate, modă, precum și interfețe ale acestora.

Principalele evenimente ale celei de a V-a ediție TiMAF au fost : Lord of the Dance-Dangerous Games, The Halloween Party-Dracula’s Birthday, Spectacolul de teatru „Coada” cu Tudor Chirilă, IMPROvSHOW, InterADdictive, Concert Lost Frequencies, Concert Club des Belugas, Simfonia Filmelor – All Time Favorites, Teatru de Cafenea – Jurnalul lui Adam și al Evei cu Dana Rogoz, dar și alte evenimente dedicate diferitelor domenii artistice.

Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania – TiMAF este unul dintre proiectele majore ale programului de interes național Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului, fiind un promotor al evenimentelor culturale. Născut din dorinţa de a aduce manifestări artistice în mijlocul oamenilor şi de a-i activa ca şi consumatori de cultură, TiMAF promovează o multitudine de exprimări artistice. TiMAF acoperă astfel arte ale spectacolului, arte plastice, arte decorative, literatură, acţiuni artistice interdisciplinare în cadrul unor evenimente de masă sau specializate, preponderente pentru un public larg, cu intentia de a-l familiariza cu variate domenii ale artei.