TiMAF este cel mai complex festival dedicat artei și culturii din Transilvania. Considerat a fi un actor principal pe scena culturală și de divertisment din Europa, TiMAF a fost nominalizat pentru a treia oară la Europe Festival Awards, la categoria „ Best Indoor Festival”.

Cea de a patra ediție a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania – TiMAF a reprezentat din toate punctele de vedere un mare salt organizatoric pentru festival.

Desfășurat timp de trei săptămâni, festivalului a început în data de 3 octombrie și s-a încheiat în data de 19 octombrie. Main Event-ul TiMAF 2014 a fost reprezentat de show-ul lui James Blunt, show care a făcut parte din cadrul turneului internațional „Moonlanding World Tour 2014”.

TiMAF 2014 a avut un număr de aproximativ 90 000 de participanți, 5 000 000 de impresii unice și 200 de artiști din diferite domenii ale artei și culturii care au fost implicați direct în festival. De asemenea, pe toată perioada festivalului echipa TiMAF a fost ajutată de aproximativ 200 de voluntari muncitori și veseli.

Ediția TiMAF 2014 a reunit o serie de evenimente, pe diferite domenii artistice și culturale, evenimente la care au fost prezente mii de persoane și în același timp extrem de apreciate de publicul clujean.

 

Printre cele mai cunoscute evenimente din cadrul TiMAF 2014 se numără:

 

Simfonia Filmelor: un eveniment unic, la care au participat peste 1 100 de participanți. Evenimentul de bazează pe reinterpretarea pieselor din coloana sonoră a unor filme celebre în timp ce rulează diferite secvențe din cadrul acestora pe ecran. Evenimentul s-a bucurat de un real succes, spectacolul fiind sold out, iar feedback-ul pe care participanții l-au dat a fost unul excepțional.

Concept Space: un concept unic în Cluj Napoca prin intermediul căruia clujenii au avut posibilitatea să ia partea la diferite evenimente culturale și artistice, chiar în mediul lor. Concept Space a reprezentat, de fapt, amplasarea unui cort transparent pe B-dul Eroilor, iar în cadrul acestui cort s-au desfășurat diferite evenimente: de la prezentări de modă și discuții despre modă și design, până la lansarea de cartea a Andreei Esca. Un număr de aproximativ 15 000 de persoane au participat la evenimentele din Concept Space pe toată perioada festivalului.

Concerte și petreceri: Ediția acesta TiMAF nu a dus lipsă de artiști internaționali. Wilkinson și Foreign Beggars au susținut concerte în luna octombrie. De asemenea, Zdob&Zdub și Moonlight Breakfast. Aproximtiv 22 000 de participanți au luat parte la concertele și petrecerile organizate în cadrul TiMAF.

 

Afis Timaf portrait  cea mai noua-01 (1)