Dettra Events, Qual Media Group, OmniPass, Consorțiul Organizațiilor Studențești și Leaders Alliance anunță finalul celei de a doua ediții a evenimentului Transylvania International Music&Art Festival.

După 23 de zile de festival, cu peste 80 de evenimente la care au muncit 150 de voluntari, organizatoriiTiMAF pun punct festivalului ce a umplut Inima Transilvaniei în luna Octombrie și a adus cultura mai aproape de oameni. În intervalul 5-28 Octombrie, cele 13 arte consacrate (muzica, dans, arte plastice, arhitectură, street arts, teatru, literatură, publicitate, arte decorative și design, gastronomie, arte marțiale, fotografie și film) s-au transformat în stimuli puternici ai celor cinci simțuri(feel, taste, view, listen, scent) și s-au îndreptat înspre cele trei direcții TiMAF: mai event, componenta competițională și cea educațională.

Transylvania International Music&Art Festival a adus în acest an pe scena Clujeană nume cu rezonanță din sfera artistică mondială. Festivalul a debutat pe 5 Octombrie cu un show incendiar marca Parov Stelar Band. Cei 6 membrii au reușit să adune la Sala Sporturilor Horia Demian peste 4000 de persoane la o petrecere ce a durat până în zori pe ritmuri unice de soul, pop, jazz și swing.

La doar patru zile distanță, TiMAF și-a pus amprenta pe istoria Clujeană și a adus în premieră o altă poveste de succes: cel mai spectaculos show de dans din lume, creat de însuși Michael Flatley. Irlandezii de la Lord of The Dance au susținut un spectacol de excepție la Sala Sporturilor Horia Demian și au smuls ropote de aplauze de la mai bine de 2300 de spectatori ce s-au aflat în public pe 9 Octombrie.

Cea de a doua ediție a Transylvania International Musc&Art Festival a mizat pe diversitate și a reușit să atragă de partea sa un public numeros și nu în ultimul rând, parteneri și oameni care au crezut în conceptul TiMAF. De la cei 500 de oameni ce au luat parte la Gala de Arte Marțiale și Kickbox- Ultimate Fighting Tournament, până la Cercetașii României, care au creat peste 1000 de lampioane și le-au lansat pe Lacul Chios, sau la make-up artists și hairstylists ce au coafat și aranjat gratuit, peste 100 de persoane în Lounge-ul TiMAF din Piața Unirii. Toți s-au alăturat pentru a promova un concept unic ce a pus stăpânire pe Cluj-Napoca în perioada 5-28 Octombrie.

Finalul ediției din acest an, le-a adus 3000$ celor din trupa FUNKorporation. Marii câștigători TiMAF 2012 au fost desemnați pe 26 Octombrie în cadrul Galei TiMAF, desfășurată la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Aici,  peste 250 de oameni au avut șansa de a vota numărul artistic preferat. În marea finală au mai participat: Nuages Quartet, When Violin Meets Guitar, Trupa de Teatru Punct, Georgiana și Cristi, doi dansatori de Salsa, Roxana Toșu și Incognito.